Tajhizatpezeshki201
Tajhizatpezeshki201

آيا دستگاه تست قند خون نياز به كدگذاري دارد؟

دستگاه‌هاي اندازه‌گيري قند خون به دودسته نسل جديد و نسل قديم تقسيم مي‌شوند. در دستگاه‌هاي نسل قديم لازم است قبل از ورود نوار اندازه‌گيري قند خون به داخل دستگاه كد درج‌شده روي بسته نوار را به دستگاه بدهيد. پس از واردكردن كد، دستگاه تنظيم‌شده و ميزان قند خون را نشان مي‌دهد.مينا سرنگ  عدم رعايت اين نكته باعث بروز خطا در اندازه‌گيري قند خون خواهد شد.

اما دستگاه‌هاي نسل جديد نيازي به كدگذاري دستي ندارند و به شكل اتوماتيك كدگذاري شده‌اند كه به آن‌ها اتو-كدينگ (Auto Coding) مي‌گويند و يا اصلاً نيازي به كدگذاري ندارند كه به آن‌ها نو-كدگذاري (NoCoding) مي‌گويند. استفاده از اين دستگاه‌ها راحت‌تر و احتمال خطا در اين دستگاه‌ها كمتر است.

آيا دستگاه سيستم كنترل حجم خون (BVC) دارد؟

سيستم كنترل حجم خون (BVC) به اين معناست كه اگر فرد خون كمتر از آنچه مورد نياز است به نوار تست بدهد، دستگاه با هشدار يا (Error) بدهد و عدد قندي گزارش نكند، در اين حالت لازم است كه فرد از نوار تست ديگري استفاده كند و به ‌اندازه كافي خون به نوار جديد دهد تا نتيجه صحيح توسط دستگاه گزارش شود. البته در بعضي از دستگاه‌ها كه مجهز به تكنولوژي Second Chance هستند، فرد فرصت دارد بعد از مشاهده هشدار ناكافي بودن ميزان خون، در عرض چند ثانيه دوباره خون به نوار دهد و در صورتي كه ميزان خون كافي باشد نتيجه تست قند گزارش مي‌شود.

متأسفانه دستگاه‌هايي وجود دارند كه مجهز به سيستم كنترل حجم خون نيستند و در صورتي كه خون ناكافي به دستگاه داده شود، دستگاه عددي را نشان مي‌دهد كه اشتباه است و تصميم‌گيري بر اساس آن مي‌تواند باعث آسيب به فرد شود.

دستگاه به چه ميزان خون نياز دارد؟

ميزان خون موردنياز براي اندازه‌گيري قند خون يكي از عواملي است كه در تهيه دستگاه بايد به آن توجه شود. ميزان خوني كه براي اندازه‌گيري قند خون مورد نياز است از دستگاهي به دستگاه ديگر متفاوت است؛ دستگاه‌هاي نسل جديد به خون كمتري (حداقل 3/0 ميكروليتر خون) احتياج دارند، درنتيجه به هنگام تست مي‌توان شدت ضربه را بر روي كم تنظيم كرد تا درد كمتري احساس شود اما دستگاه‌هاي نسل قديم به خون بيشتري (۳ ميكروليتر) احتياج دارند، درنتيجه به هنگام تست لازم است كه شدت لنست را افزايش داد تا خون بيشتري خارج شود كه مي‌تواند سبب ايجاد درد بيشتر شود.

سرعت اندازه‌گيري دستگاه چگونه است؟

دستگاه‌هاي مختلف موجود در بازار، با سرعت‌هاي متفاوتي قند خون را اندازه‌گيري مي‌كنند، اين زمان از ۵ ثانيه تا ۶۰ ثانيه متفاوت است. طبيعتاً هرچه سرعت اندازه‌گيري بيشتر باشد، ميزان آرامش روحي و نيز سرعت واكنش به نتايج بيشتر خواهد بود.

امكانات جانبي دستگاه چيست؟

گارانتي و خدمات دستگاه تست قند: لازم است در تهيه دستگاه به نام شركت واردكننده و وجود مركز خدمات پس از فروش توجه شود. وجود مراكز خدمات مي‌تواند به سؤالات در زمينه تهيه دستگاه مناسب و يا تأمين لوازم جانبي و يك‌بارمصرف دستگاه كمك‌كننده باشد.

حافظه: دستگاه‌هاي تست قند داراي حافظه‌اي براي ثبت مقادير قند خون اندازه‌گيري شده مي‌باشند. بيشتر دستگاه‌ها مي‌توانند 100 تا 450 نتيجه را ثبت و ذخيره كنند، البته در بعضي از دستگاه‌ها امكان ثبت و ذخيره 3000 است. مسلماً اگر دستگاه داراي حافظه بالايي باشد اما امكان تحليل داده‌ها توسط دستگاه و يا كاربر وجود نداشته باشد اين امكان خيلي نيز مؤثر و مفيد نخواهد بود.

نمايش ميانگين و ارائه نمودار: بسياري از دستگاه‌هاي تست قند داراي امكان محاسبه ميانگين هفتگي، دوهفته‌اي و ماهانه قند خون را مي‌باشند و يا ممكن است امكان تهيه نمودار قند خون را داشته باشند، چنين امكاناتي سبب استفاده راحت‌تر و كاربردي از دستگاه مي‌شود. وجود چنين امكاناتي علاوه بر اينكه مي‌تواند به كادر درماني و تنظيم برنامه مديريت ديابت كمك كند، براي افراد سالمند كه حوصله كمتري براي ضبط اين اعداد و محاسبات رياضي دارند نيز راهكاري مناسب است.

امكان اندازه‌گيري تست قند از نقاط ديگر (Alternate Site Testing): در صورتي كه تمايل به‌اندازه قند خون از قسمت‌هاي ديگر (AST) داريد، لازم است بامطالعه بروشور دستگاه از وجود چنين امكاني مطمئن شويد.

ساير امكانات: بعضي از دستگاه‌هاي تست قند ممكن است داراي امكاناتي مانند به اشتراك‌گذاري داده‌ها با فرد ديگر مانند پزشك معالج و يا افراد خانواده، اعلام صوتي عدد تست قند كه براي افرادي كه در بينايي مشكل دارند مي‌تواند مؤثر باشد، ثبت غذا و يا ميزان انسولين، اتصال به اپليكيشن‌هاي مديريت قند خون باشند.

از تهيه دستگاه هاي ارزان قيمت يا رايگان خودداري كنيد!

قيمت دستگاه تست قند چگونه است؟

دستگاه تست قند خون

قيمت دستگاه فاكتور مهمي است كه مي‌تواند بر روي تصميم براي خريد تأثيرگذار باشد. مسلماً دستگاه‌هاي كه بر اساس تكنولوژي روز دنيا هستند؛ دقت و امكانات بيشتري دارند، هزينه بالاتري نيز دارند. توصيه مي‌شود در خريد دستگاه گلوكومتر ديد بلندمدت داشته باشيد و به اين نكته توجه كنيد كه هزينه دستگاه را يك‌بار پرداخت مي‌نماييد اما مي‌توانيد زمان طولاني از آن استفاده كنيد.

اگر با دستگاه گلوكومتري مواجه شديد كه قيمت آن پائين تر از عرف است و يا اينكه به شكل رايگان در اختيار شما گذاشته‌شده است به وجود هولوگرام وزارت بهداشت، استاندارد (ISO 15197) دستگاه، روش اندازه‌گيري قند خون، اتو-كدينگ يا نو-كدينگ بودن دستگاه، مجهز بودن به سيستم كنترل حجم خون (BVC)، ميزان خون موردنياز، سرعت اندازه‌گيري و امكانات جانبي آن توجه كنيد. مسلماً هيچ ارزاني بي‌دليل نيست و از طرفي براي جبران قيمت در دستگاه‌هاي ارزان و يا رايگان، وسايل جانبي آن مانند نوار و سوزن قيمت بالاتري خواهند داشت و احتمال ناياب شدن وسايل جانبي دستگاه زياد است.

بروشور دستگاه را مطالعه كنيد!

بعد از تهيه دستگاه اندازه‌گيري قند خون استاندارد و معتبر با دقت دستورالعمل دستگاه را مطالعه كنيد تا در رابطه با موارد زير اطلاعات كسب نماييد:

با معناي علائم روي مانيتور دستگاه آشنا شويد.
با كدهاي كه ممكن است روي مانيتور ديده شود و بيانگر اشكالي در نحوه استفاده يا كار دستگاه است، آشنا شويد.
با محدوده قندي كه دستگاه قادر به‌اندازه آن است، آشنا شويد. گاهي اوقات علائمي مانند “LO” يا “HI” روي مانيتور نمايش داده مي‌شوند كه نشان مي‌دهند قند خون فراتر از محدوده اندازه‌گيري دستگاه است.
مطمئن شويد كه آيا دستگاه شما نياز به تميز و ضدعفوني منظم دارد يا خير.
از نحوه بررسي كيفيت دستگاه و زمان‌هاي كه نياز به بررسي كيفيت آن است، مطلع شويد. سرنگ گاهي اوقات لازم است دستگاه با استفاده از محلول كنترل خود آزمايش شود تا مطمئن شويد دستگاه و نوارهاي تست به‌درستي كار مي‌كنند.
به نوار تست قند خون توجه كنيد

سازمان غذا و داروي آمريكا (FDA) توصيه مي‌كند از نوار تست‌هاي كه در آن‌ها بازشده است و يا متعلق به شخص ديگري است، استفاده نكنيد. از علت‌هاي اين توصيه مي‌توان به عدم اطمينان از نحوه صحيح نگهداري نوار تست قند، آلوده بودن آن‌ها به خون و يا تركيبات ديگر، احتمال اتمام تاريخ انقضا نوار و يا ايجاد خدشه در تاريخ انقضا نوار اشاره كرد كه همه اين مسائل مي‌توانند منجر به نتايج نادرست تست قند خون، تصميم‌گيري اشتباه و درنهايت آسيب به فرد شوند. آسيب‌هاي مكانيكي (مثل بازي كردن با نوار تست يا خم و راست كردن آن)، آسيب‌هاي شيميايي (مثل رطوبت هوا كه براثر باز بودن در جعبه نوار و يا لمس نوار با دست خيس) مي‌تواند بر روي كارايي نوار تأثير گذاشته و نتيجه تست قند را دچار اختلال كند، بنابراين:

از نوارهاي تست قند مربوط به دستگاه خود استفاده كنيد.
هميشه از نوارهاي داراي تأييديه وزارت بهداشت (هولوگرام) استفاده كنيد.
به تاريخ انقضا نوار تست قند توجه كنيد.
با مطالعه بروشور نوار تست قند از نحوه نگهداري صحيح آن مطلع شويد.
از استفاده مجدد از نوار تست خودداري كنيد، بعد از مصرف نوار تست آن را دور بيندازيد و دوباره در جعبه نوار تست قرار ندهيد.
مهارت اندازه‌گيري صحيح قند خون را مي‌توانيد از روي دستورالعمل ياد بگيريد و يا از يكي از اعضاي كادر درماني خود بخواهيد به شما آموزش بدهد و يا اينكه با نمايندگي دستگاه تماس بگيريد.


سندرم هايپراسمولار هيپرگليسميك (HHS)

HHS يك وضعيت بالقوه و تهديد كننده زندگي است كه شامل قند خون بالا و كم آبي بدن است.

علائم آن عبارتست از:

تشنگي شديد
افزايش ادرار
ضعف و احساس بي حالي
خشكي پوست
تغيير در بينايي و هوشياري به دليل كاهش جريان خون در مغز
در موارد شديد: كما

 


بر اساس آخرين معيارهاي انجمن ديابت آمريكا تشخيص بيماري قند با ثبت يكي از موارد زير قطعي است:

ثبت حداقل يك ميزان قند خون تصادفي بالاي ۲۰۰ ميلي‌گرم بر دسي‌ليتر به همراه علايم كلاسيك ديابت (پرنوشي، پرادراري، پرخوري)
قند ناشتاي پلاسماي بالاتر يا مساوي ۱۲۶ ميلي‌گرم بر دسي‌ليتر (ناشتا به معناي هشت ساعت عدم مصرف هر نوع كالري قبل انجام آزمايش است)
هموگلوبين A1C بالاي ۶٫۵٪
نتيجه آزمايش تحمل قند ۷۵ گرمي خوراكي دوساعته بالاي ۲۰۰ ميلي‌گرم بر دسي‌ليتر

گلوكز براي سلامتي شما حياتي است زيرا يك منبع مهم انرژي براي سلول هايي است كه عضلات و بافت هاي شما را مي سازند و همچنين سوخت اصلي براي مغز شماست

 


داروهاي ضد ديابت

داروهاي خوراكي ديابت همراه با ورزش منظم و رژيم غذايي مناسب تجويز مي شوند. برخي از اين داروها در تركيب با ساير داروها ويا با انسولين مصرف مي شوند تا بهترين نتيجه را در كنترل قند خون اعمال كنند. اين راهنما اطلاعات كلي درباره ي داروهاي خوراكي ديابت ارائه مي دهد. اين راهنما به شما كمك خواهد كرد تا اطلاعات بيشتري در رابطه با داروها بدست آوريد. داروها را دقيقا طبق تجويز پزشك مصرف كنيد، سوالات ويژه و نگرانيهايتان را با پزشك درميان بگذاريد.
۱- سولفونيلورها Sulfonylureas

اين نوع از داروهاي خوراكي ديابت از طريق تحريك پانكراس به ترشح انسولين گلوكز خون را كاهش مي دهند.
۲- بيگوانيدها Biguanides

(®Metformin (Glucophage®, Glucophage XR®, Glumetza®, Fortamet®, Riomet

اين داروها ميزان گلوكز توليدي توسط كبد را كاهش مي دهد. اين دارو همچنين نحوه ي عملكرد انسولين در بدن را بهبود مي بخشد و سرعت تبديل كربوهيدارت به قند را كاهش مي دهد.
۳- Thiazolidinediones

اين داروها سبب ارتقا مسير عملكردي انسولين مي شوند كه در طي آن انسولين نقش خود را از طريق كمك به ورود گلوكز به سلولهاي ماهيچه اي، چربي و سلولهاي كبد اعمال مي كند.
۴- مهار كننده هاي آلفا گلوكوزيداز Alpha-gluغير مجاز مي باشدidase inhibitors

اين داروها گلوكز را از طريق به تاخير انداختن شكستن كربوهيدراتها كاهش مي دهند و جذب گلوكز در روده كوچك را كاهش مي دهند. اين داروها بعضي آنزيم ها را نيز از فعاليت باز مي دارند تا پروسه ي هضم آنزيم ها كند شود.
۵- Meglitinide

اين داروها نيز گلوكز خون را از طريق تحريك پانكراس براي ترشح انسولين افزايش مي دهند.
۶- DPP-4 inhibitors يا مهار كننده هاي DPP-4

۶اين داروها سبب مي شوند تا پانكراس انسولين بيشتري بعد از هر وعده ي غذايي ترشح كند، همچنين گلوكز ترشح شده از كبد را نيز كاهش مي دهند.
۷- SGLT2 inhibitors يا مهار كننده هاي SGLT2

اين نوع از داروهاي خوراكي ديابت بر كليه ها اثر كرده و قند اضافي را از بدن حذف مي كنند.
۸- Bile acid sequestrant

داروهاي خوراكي ديابت ، كلسترول و قند خون را در بيماران ديابتي كاهش مي دهند.

۹- آگونيست دوپامين Dopamine agonist

۹اين داروها مقدار گلوكز ترشحي بوسيله ي كبد را كاهش مي دهند.

 

قند خون افراد ديابتي قبل از خواب بايد چقدر باشه؟


قند خون در حالت ناشتا در سنين مختلف متفاوت است ، بچه اي كه زير سن ۶ سال است و آدم بزرگسال متفاوت هستند .

ما شرايط فرد را بايد در نظر بگيريم. يكي از فاكتور ها سن است ، يكي از فاكتور ها اين است كه بيماري هاي ديگري اين فرد دارد يا ندارد .

اگر بيماري‌ هايي داشته باشد كه زندگي فرد را تحت تاثير قرار داده باشند و به اصطلاح مشكلاتي را براي زندگي فرد ايجاد كند ، خب ما ضرورتي ندارد قند خون فرد را خيلي نزديك نرمال كنيم .

يا در بچه هاي كوچك يا در سن هاي خيلي بالا مثلاً ۹۰ سال و يا ۸۵ سال، سن هاي بالا لزومي ندارد قند خون فرد ديابتي را خيلي به حد استاندارد برسانيم .

 /

امتیاز:
بازدید:
[ ۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۹:۰۷ ] [ Tajhizatpezeshki201 ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 9
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی